11 augustus 2012

Julienne 5 - cakejes met appel

Gisteren leuk en jeugdig bezoek over de vloer: dat vroeg om een tussendoortje...
Julienne gaat niet in verlof, maar de winkel waar we om ons pakket gaan wel. Geen ingrediënten uit het Juliennepakket dus, maar wel uit onze eigen tuin.

Veel grote, mooie, maar vooral zure appels geoogst. Ik verwerkte ze in cakejes in de hoop dat de suiker, wat kaneel en chocolade de zuurte wat zouden temperen. 

Voor de geïnteresseerden: het recept voor het deeg is een zeer gemakkelijk basisrecept dat je eindeloos kan combineren, geleerd van m'n moeder.
Je mengt 12 soeplepels zelfrijzende bloem, 8 soeplepels suiker, 1 tetrabrikje room en 2 eieren. Je voegt fruit of chocolade of noten of ... toe en bakt het op 180°C in de oven. Voor een taart reken je een halfuurtje, cakejes moeten maar 10 à 15 minuten in de oven.

1 opmerking:

  1. een mooie blog met mooie foto's (echt mooie foto's). Ik ben slecht in schrijven maar ik geniet des te meer om van jou te lezen.
    Ik ben blij met je tip... en ik volg verder!

    BeantwoordenVerwijderen