2 november 2012

Julienne 13 - rode biet-puree

Dit receptje is volgens Man en ik één van de best gelukte probeersels sinds we het groentepakket kopen.
Neem ongeveer 3 rode bieten, zo'n 8 à 10 aardappelen en enkele appels. Schil de rode bieten en de aardappelen, snijd ze in stukjes en doe ze samen in een kookpot. Vul die kookpot ongeveer 1/3 met water en zet op het vuur. Wanneer het water een tijdje kookt, voeg je de geschilde en gesneden appels toe. In het totaal moet je dezelfde kooktijd nemen als wanneer je aardappelen kookt (doordat de bietjes in stukjes gesneden zijn, garen ze even snel als de aardappelen).
Let op: wanneer ik de appels toevoeg, loopt mijn kookpot standaard over. Geen idee hoe dit komt (ik maakte nog nooit appelmoes).
Het enige wat nog moet gebeuren is alles pureren. Er moet niets meer toegevoegd worden en het water moet niet afgegoten worden.
Het ziet er wat uit als babyvoeding, maar is erg lekker en bovenal zeer gezond. Wist je dat rode bietensap als een natuurlijke EPO wordt omschreven?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten