6 september 2012

Julienne 7 - zomergroenten courgette en tomaat

De reden waarom we met groente- en fruitpakketten startten, was om meer seizoensgebonden te eten. Ik had het gevoel het ganse jaar door dezelfde dingen te eten en wist niet welke groenten in welk seizoen thuis hoorden. Na een zoektocht kwamen we bij Julienne terecht. Ondertussen zijn we twee jaar verder, leerden we erg veel nieuwe groenten kennen en vind ik het niet moeilijk om te bedenken wat we zullen eten omdat de groenten de basis van onze maaltijden vormen.

Deze tijd van het jaar zijn de courgettes en tomaten à volonté aanwezig, zowel in mijn groentepakket als in de moestuin van mijn vader.
2 gemakkelijke gerechtjes met tomaat en courgette als basis:

  • Neem een vel bladerdeeg. Beleg dit met gerookte zalm, schijfjes courgette, daarboven schijfjes tomaat en lenteuitjes. Overgiet met een mengsel van 1 tetrabrikje (soja)room, 1 ei, peper en provençaalse kruiden. Vanboven nog wat gruyèrekaas en dan 3 kwartier op 180°C in de oven.

  • Kipreepjes krokant bakken, kipreepjes even uit de pot en in dezelfde kom een teentje look (als je de kiem verwijdert, stink je niet), een ui, een courgette en een aubergine stoven. Na enkele minuten gesneden tomaten toevoegen en laten sudderen. Goed kruiden met provençaalse kruiden. Na een kwartiertje de kip opnieuw toevoegen en alles goed warm laten worden. Heel lekker met couscous! De foto is getrokken na het eten, te grote honger om de volle pot te trekken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten