Deze tijd van het jaar zijn de courgettes en tomaten à volonté aanwezig, zowel in mijn groentepakket als in de moestuin van mijn vader.
2 gemakkelijke gerechtjes met tomaat en courgette als basis:
- Neem een vel bladerdeeg. Beleg dit met gerookte zalm, schijfjes courgette, daarboven schijfjes tomaat en lenteuitjes. Overgiet met een mengsel van 1 tetrabrikje (soja)room, 1 ei, peper en provençaalse kruiden. Vanboven nog wat gruyèrekaas en dan 3 kwartier op 180°C in de oven.
- Kipreepjes krokant bakken, kipreepjes even uit de pot en in dezelfde kom een teentje look (als je de kiem verwijdert, stink je niet), een ui, een courgette en een aubergine stoven. Na enkele minuten gesneden tomaten toevoegen en laten sudderen. Goed kruiden met provençaalse kruiden. Na een kwartiertje de kip opnieuw toevoegen en alles goed warm laten worden. Heel lekker met couscous! De foto is getrokken na het eten, te grote honger om de volle pot te trekken...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten