10 december 2013

Peuterlogica - deel 2

  • Wanneer Meis op een vroege ochtend nog even bij ons in bed mag, gaat ze in het midden van het grote bed staan en springt ze. Zoveel mogelijk. En ook zo hoog mogelijk. Gezellig samen snoezen...
  • Zoals we vroeger deden van "te voet even snel naar de buurtwinkel", doen we nu aan "op een lange speurtocht naar de buurtwinkel". Alles moet even betast en goedgekeurd worden. En een lantaarnpaal dient toch om aan te likken?
  • "Ik ben nog geen twee, maar zeg toch al luid en duidelijk nee!" is vaak het motto van ons Meisje. Het blijkt momenteel haar favoriete woord te zijn en ze scandeert het bij alles wat ondernomen moet worden: fles drinken, jas aan, autogordels dicht, pamper verversen, gaan slapen, ...
  • De afstandbediening van de TV onderin haar mand met knuffels, een magneet van op de verwarming in een kookpot in de keukenkast, haar schoen in de lade bij mijn onderbroeken, haar peer in de vuilnisbak, mijn sleutels in Mans schoen, ... Wie zoekt, die vindt!
  • "Mama kaka poepe", dat is toch al een zin met 3 woorden, niet? Of moet er een werkwoord in een zin? En ze had effectief net stoelgang gemaakt, om het in volwassen termen uit te drukken.

4 opmerkingen:

  1. Geweldig! En heel herkenbaar! Wacht maar tot ze zelf in een kast verstop zit en er niet meer uit kan/durft... Het inspecteren van de omgeving gebeurt bij ons ook. Nog elke dag trouwens, op weg naar school. Leuk, maar soms ook wel vermoeiend..

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat van die kast durft hier al eens gebeuren. En inderdaad soms vermoeiend. :-)

      Verwijderen
  2. ze doet dat geweldig goed, jullie nog geen 2-jarige! Mijn bijna 2-jarige is even snel in het wegnemen en 'verleggen' van spullen. Spreken zit er nog niet in hier, ook al heeft ze wel al haar eigen willetje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het gaat ongelooflijk snel. Nooit gedacht een jaar geleden... Maar ieder op zijn eigen tempo he.

      Verwijderen