27 april 2014

Julienne - rode linzen

Ik at verschillende keren verrukkelijke bruine linzen in de Bioplanet (Gent) en ben verkocht aan rode linzen sinds ik deze pompoenlasagne maakte.
We proberen regelmatig vleesvrij te eten en linzen zijn daarbij een zeer gemakkelijke vleesvervanger. Ze moeten niet voorgekookt worden en hebben een korte gaartijd. En ze passen bij zowat alle groenten uit ons groentepakket...

  • Pasta met prei en rode linzen
Stoof 2 Ă  3 preistengels, voeg een grote beker rode linzen en een brikje sojaroom (light) toe. Kook intussen 250 g. volkoren pasta. Samenvoegen en afkruiden met wat Herbamare en peper. Eenvoudig lekker!
  • Opgevulde courgette met couscous
Stoof wat lente-uitjes, 2 tenen knoflook en wat champignons in olijfolie. Voeg kurkuma, paprikapoeder, gember en provençaalse kruiden toe. Snijdt 2 courgettes in de lengte door en hol ze uit. Voeg het courgettevruchtvlees bij het stoofpotje. Voeg een middelgrote beker linzen en een blik tomatenstukjes toe. Laat even sudderen en lepel het mengsel in de uitgeholde courgettes. Werk af met wat kaas en zet in de oven tot alles goed zacht geworden is. Lekker met volkoren couscous. Smakelijk!

Voor wie op zoek gaat in de winkel: rode linzen slaan nogal oranje uit...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten